Duurzaam wonen

in hartje Herkenbosch

Een nieuwe woonomgeving die aansluit op de behoeftes van nu

In het centrum van Herkenbosch ontwikkelen wij het plan ‘Hartje Herkenbosch’; een mooie nieuwe woonomgeving met tien levensloopbestendige woningen en acht gezinswoningen.

De levensloopbestendige woningen komen aan het nieuwe binnenhof en de gezinswoningen aan de Stationsweg. Alle woningen worden zorgvuldig en duurzaam ontworpen. En natuurlijk gebouwd volgens de laatste energieprestatie eisen. En daarbij gaan we zelfs een stapje verder. Lekker energiezuinig, dus.

Voorbereidingen

De gemeente Roerdalen werkt hard aan het plan. Zo is een groot deel van de gebouwen inmiddels gesloopt en wordt het bestemmingsplan binnenkort vastgesteld. Na de zomer zal het terrein bouwrijp worden gemaakt. In 2024 volgt de Bloemisterij. Ondertussen zijn wij aan de slag met de voorbereiding van de woningen zodat we straks met de eerste schetsen ‘naar buiten’ kunnen. We zijn namelijk benieuwd wat de buurt, maar ook wat de mogelijke toekomstige bewoners ervan vinden. Dat stelt ons in staat om het plan en de woningen nog beter te maken.

Planning

Wij verwachten binnen twee maanden een informatiebijeenkomst te houden en met de buurt in gesprek te gaan zodat we rond de zomer daadwerkelijk met de eerste woningen in verkoop kunnen gaan. Wij streven naar een start bouw in de lente van 2024.

Meer informatie

Dus heb je interesse om straks in ‘Hartje Herkenbosch’ te wonen, ben je gewoon nieuwsgierig of wil je met ons in contact komen? Laat ons dat weten via hartjeherkenbosch@wedo-d.nl en we houden je op de hoogte van de vervolgstappen die we gaan zetten of nemen contact met je op.

We hopen je graag te ontmoeten,
Team Hartje Herkenbosch

TOP